Obří kmen bude bavit děti ze školky

16.10.2012 23:37

Téměř osm metrů dlouhý kmen topolu docestoval z Orlických hor v úterý 16. října na zahradu Mateřské školy Starovice. Obří dutý kmen bude dominantou zahrady mateřské školy, jejíž rekonstrukce právě probíhá. Přepravu mohutného nákladu a jeho složení se neobešlo bez asistence jeřábu. „Kmen bude ozdobou nového přírodního hřiště a měl by dětem nabídnout mnoho podnětů ke hře a nápadům. Jsme rádi, že je tento velikán již na svém místě a mohou probíhat finální úpravy na jeho zevnějšku,“ uvedl spokojeně starosta obce Antonín Kadlec.

Přírodní materiály dokáží kvalitně nahradit drahé herní prvky a na to sází také starovičtí zastupitelé. „Nápad na vybudování hřiště přírodního typu se mi zdá výborný. Na většinu stavebních prací může obec využít vlastních zaměstnanců a uspořit tak nemalou část nákladů na obnovu školní zahrady. Velice si vážíme ochoty místních občanů a všech sponzorských darů,“ dodává místostarosta Oravec, který celou akci organizačně zajišťoval. Právě mohutný kmen si totiž mateřská škola mohla dovolit zakoupit díky štědrosti jednoho ze sponzorů.  Venkovské školičce – jako jsou Starovice – bude zahrada plná vrbiček a zákoutí z přírodních materiálů určitě slušet.  

Do rekonstrukce se dle svých možností zapojují z velké části  také starovičtí občané. Kmen byl pořízen za částku věnovanou panem Losenickým, dopravu zdarma poskytl pan Karel Vala a dovoz oblázků "jako bezpečnostní podklad do oblázkového moře" zajistili manželé Bobkovi.