Masopust ve školce

19.03.2015 21:05

Masopust ve školce

Na víkendovou masopustní veselici v obci jsme navázali i v mateřské škole. Děti byly plné dojmů z dětského karnevalu v sokolovně, a tak ani nebylo zapotřebí velké motivace ze strany učitelek. Stačilo dětem předložit krabici plnou paruk, šátků a starého oblečení a z jindy neoblíbené činnosti, kterou pro malé děti oblékání a vysvlékání bezesporu je, se stala zábavná hra s maskami.

Také malování a vystřihování papírových masek mělo velký úspěch a do jejich výroby se zapojila valná většina.

To při přípravě těsta na tradiční masopustní jídlo, boží milosti, děti zjistily, že ne vždy se dílo podaří napoprvé. První dvě várky se nám totiž z neznámých důvodů nepovedly. Drolivé těsto přesto nepřišlo nazmar a zabavilo děti na celé dopoledne. Do třetice jsme byli úspěšní a z vláčného těstíčka děti nadšeně pomáhaly vykrajovat různé tvary, které po usmažení obalovaly v cukru a s ještě větším nadšením ochutnávaly.

Páteční rej masek byl vyvrcholením celého týdne. Všechny děti ze školky se potkaly ve třídě Ježečků, kde si společně zahrály různé hry, zatančily si, zadováděly a nakonec ochutnaly dobrůtky, které jim připravily šikovné maminky.

                                                                                                                                          Z.Kadlecová