Co nás čeká........

19.03.2015 21:08

Co nás v tomto školním roce ještě čeká…..

Čas běží jako voda, půl rok je za námi a my máme za sebou spoustu úžasných akcí. Tou poslední bylo včerejší vystoupení pro seniory v místní sokolovně. Děti zazpívaly, zatančily, přednesly básničky, a také se z nich stali na krátkou chvíli malí herci, kteří zahráli pohádku O Palečkovi. Potlesk diváků a sladká odměna jim udělaly velkou radost. Poděkování patří všem p.učitelkám, které s dětmi vystoupení nacvičily.

měsíci březnu nás čeká návštěva knihovny a už se těšíme na poutavé vyprávění paní knihovnice. Život našich čtyřnohých kamarádů nám přiblíží návštěva spolku, zabývající se canisterapií. A závěr měsíce bude pohádkový. Přijede divadlo Koráb a zahraje nám pohádku Kocour v botách.

Měsíc duben bude ve znamení bezpečnosti. Navštívíme požární zbrojnici, pobesedujeme s policií ČR. Chceme také pomáhat při sázení zeleně v obci a čištění potůčku a strání. V rámci výuky navštívíme s těmi staršími dětmi středisko Trkmanku ve Velkých Pavlovicích, kde poznáme cestu chleba na náš stůl. Protože duben je měsíc, kdy se pálí čarodějnice, i my ve školce zažijeme čarodějnický rej. Nastartujeme košťata a……uvidíme.

Nové děti čeká zápis do MŠ. Informace o zápisu najdete na našich webových stránkách.

květnu se vypravíme na statek do Uherčic a pěší výlet do Hustopečí do CVČ a na ranč Valkýra.

Závěr školního roku bude ve znamení her a výletů. U příležitosti MDD prožijeme týden dětských radovánek. Pojedeme do ZOO Hodonín a poslední červnový týden se rozloučíme s našimi předškoláky. Rozloučení proběhne na školním dvoře spolu s jejich rodiči.

Ve spolupráci s OÚ Starovice budujeme v mateřské škole keramickou dílnu. Rádi bychom dílnu otevřeli ještě letos. V dopoledních hodinách bude dílna sloužit našim dětem. V odpoledních a podvečerních hodinách bychom rádi pořádali kurzy keramiky, pod vedením zkušených lektorek, pro maminky s dětmi, maminky (zveme i tatínky), důchodce. Jak a kdy se do kurzu přihlásit a podrobnosti o zahájení činnosti keramické dílny, se dozvíte prostřednictvím našich webových stránek a webových stránek obce, popř. přímo v MŠ.  

Myslím, že se máme opravdu na co těšit!

                                                                                 R.Kadlecová, ředitelka MŠ