CHCEME ŠKOLKU VESELOU A HRAVOU

08.08.2012 23:04

První srpnový den odstartovala v Mateřské škole Starovice revitalizace školní zahrady. Herní prvky již neodpovídaly předepsaným bezpečnostním normám, a tak bylo nutné přistoupit k jejich odstranění.

Děti by se v blízké budoucnosti měly dočkat moderního hřiště s oblázkovým mořem, které doplní přírodní prvky. Dominantou celé zahrady bude osm metrů dlouhý a téměř dva metry vysoký – dutý kmen. Nového kabátu se dočkají původní dřevěné domečky, a přibudou k nim také domečky z vrbového proutí. Nebudou chybět ani lanové herní prvky nebo houpačky – jejich pořízení však bude přímo závislé na finančních možnostech obce.

Přírodní dětská hřiště jsou nyní moderním a oblíbeným trendem u našich rakouských a německých sousedů. K venkovské školičce – jako jsou Starovice – se vybudování zahrady plné vrbiček a zákoutí z přírodních materiálů nabízí jako ideální řešení.

Ušetřit by měla také obecní pokladna. Přírodní hřiště by mělo uspořit nemalou část nákladů na obnovu školní zahrady. Přírodní materiály kvalitně nahradí drahé herní prvky a na většinu stavebních prací využije obec svých zaměstnanců.