Květen a červen ve školce

11.06.2015 20:36

Měsíc květen byl ve znamení akcí v naší školce. Ježečci i Veverky podnikali výlety do Hustopečí a Vranovic, poznávali krásy našeho kraje a v rámci tématického okruhu "Vesnice a město" poznali rozdílnosti života na vesnici a ve městě.

22.5. zavítala do školky policie ČR. Ukázka policejní výstroje, vybavení policejního auta, houkání sirény i poutavé vyprávění zaujalo malé posluchače.

Ke konci května probíhala akce Pohádkový týden, která vyvrcholila návštěvou divadelního představení souboru Šikulky ze ZŠ Komenského v Hustopečích. Pohádka "O chudém královstvíčku" nadchla nejen malé diváky, ale i nás dospělé. Profesionální výkony mladých herců, výborná režie, hudba, kulisy a kostýmy navodily tu správnou pohádkovou atmosféru, do které jsme se všichni přenesli. 

Červen začal Týdnem dětských radostí.Veverky tento týden prožívaly v námořnickém duchu. Vyráběly lodičky, které potom na výletě v Uherčicích pouštěly po řece. Ježečci si celý týden hráli na indiány a zažili mnohá dobrodružství.

Také návštěva hasičů v Hustopečích byla velkým zážitkem. 

9.června proběhlo fotografování tříd a předškoláků na školní tablo.

Dalším zážitkem bylo jistě pro všechny děti otevření nového hřiště před mateřskou školou.Při slavnostním otevření si s námi se všemi připil na zdraví dětským šampusem i pan starosta a naše děti přestřihly pásku, která symbolizovala otevření nového hřiště. Školní zahrada při této příležitosti obdržela několik krásných herních prvků, které udělaly dětem radost.

Do konce školního roku zbývá už jen pár dní. 16.6. nás ještě čeká výlet do ZOO v Hodoníně a 25.6. postupové zkoušky dětí MŠ, slavnostní rozloučení s předškoláky a můžeme se těšit na další školní rok plný akcí, zábavy,her,ale také učení a získávání nových poznatků a zkušeností.

Krásné prázdniny!